Als een klant je factuur na een betalingsherinnering niet heeft betaald, is hij in verzuim. Je kan er dan misschien naar neigen om het gewoon te negeren, om de band die je met de klant hebt te behouden, maar wat nou als dit vaker dan eens voor komt? Hoe kun je er nou simpel voor zorgen dat klanten toch de te late facturen gaan betalen? Wist je dat het versturen van een laatste aanmaning door een externe partij effectiever is dan wanneer je zelf de aanmaning verstuurt?

Wanneer een laatste aanmaning versturen?

Je hoeft wettelijk gezien klanten maar een keer op de hoogte te stellen van het verzuim voordat je een laatste aanmaning gaat versturen. Met een laatste aanmaning laat je de klant weten dat hij in verzuim is en dat je toch graag je factuur betaald zou willen zien. In zo’n laatste aanmaning stel je de klant op de hoogte van de buitengerechtelijke incassokosten die hij maakt als hij de factuur niet binnen een bepaalde termijn betaald.

Het is ontzettend makkelijk om een aanmaning te versturen in 3 stappen via Statim Justitia. Vergelijk dit met de moeite die je zou moeten doen als je dit zelf zou doen: het bedenken van de brief, uitprinten, en dan naar de brievenbus toe moeten. Een laatste aanmaning laten versturen via ons is veel makkelijker en sneller dan wanneer je dit zelf zou doen.

Wil je nog meer weten over waarom je een laatste aanmaning zou versturen? Lees dan ook ons artikel: "Waarom een laatste aanmaning sturen?".

Hoe een laatste aanmaning versturen?

Verstuur je de aanmaning via Statim Justitia, dan weet je zeker dat je laatste aanmaning aan alle wettelijke voorwaarden voldoet. Doordat onze laatste aanmaning wordt verstuurt met professioneel briefpapier trek je meer aandacht van de in gebreken blijvende partij. Dit zorgt ervoor dat zij sneller gaan betalen, en omdat we hier nog geen incassokosten in rekening brengen, is de kans dat de klantrelatie behouden blijft zeer groot. Hoe je de aanmaning verstuurt? In drie stappen, dus simpel! De drie stappen leggen we hieronder uit.

  • 1. Je gaat naar aanmaning-versturen.nl
  • 2. Je vult hier benodigde gegevens in, zoals klantgegevens, verschuldigd bedrag, etc.
  • 3. Wij versturen de aanmaning naar de klant, op professioneel briefpapier.