Als eigenaar van een (klein) bedrijf weet je waarschijnlijk ontzettend goed hoe jouw bedrijfsfinanciën werken. Je weet hoe je een factuur maakt en je stuurt deze direct op nadat je klaar bent met je werkzaamheden. Ondanks al je harde werk en goede voorbereiding kan het voorkomen dat bepaalde klanten hun facturen niet op tijd betalen. En wanneer dat zo ver is vraag je je vast af hoe je een professionele laatste aanmaning kunt laten versturen.

Als een klant niet op tijd betaald ben je wellicht in staat om dit door de vingers te zien om zo confrontatie te voorkomen. Of, aan de andere kant, voel je je wellicht schuldig omdat je iets te onaardig over kwam toen je die ‘je bent te laat met betalen!’ e-mail stuurde.

Hoe zorg je er nou voor dat die balans goed blijft? Hoe kun je er voor zorgen dat je toch de compensatie ontvangt waar je zo hard voor gewerkt hebt? Ook als het bedrag dat je klant verschuldigd is te laag is om een incassobureau voor in te schakelen. Een traject via een incassobureau is meestal een lang en moeizaam proces. Via Statim Justitia hou je het nog in je eigen hand en doe je een laatste poging om het geld te innen voordat je verdere juridische stappen onderneemt.

Dus, wat is nou de beste manier om een professionele laatste aanmaning te laten versturen?

Verstuur je laatste aanmaning via Statim Justitia! Wij zorgen ervoor dat de klant die te laat betaald heeft een terechte, maar duidelijke brief thuisgestuurd krijgt waarin staat welk bedrag ze verschuldigd zijn en in welke termijn dit bedrag betaald moet worden. De brieven die wij versturen worden gedrukt op professioneel ogend briefpapier. Wij maken duidelijk dat dit de laatste stap is voordat er juridische stappen worden gezet.

Zorg er dus voor dat je nooit meer inkomsten misloopt en verstuur nu een laatste aanmaning op ons professionele briefpapier!